Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

 ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Az alábbi Adatkezelési Tájékoztató célja, hogy a Maxim Könyvkiadó és Oktatási Kft. (székhelye: 6728, Szeged, Kollégiumi út 11/H.,cégjegyzékszám: 06-09-009410) ismertesse Önnel a marketing üzeneteivel kapcsolatban kifejtett adatkezelési műveleteit az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (Általános Adatvédelmi Rendelet – General Data Protection Regulation (GDPR)) előírásainak és a hatályos magyar jogszabályokban foglaltaknak megfelelve.

 A marketing üzenetek küldéséhez tapadó adatkezelések tekintetében a Maxim Könyvkiadó Kft. adatkezelőnek minősül (továbbiakban: Adatkezelő). Adatkezelő elérhetőségei: telefon: +36 62 548 444, e-mail: info@maxim.co.hu

Adatkezelő adatkezelési folyamatai során betartja a hatályos jogszabályok előírásait és adatkezelési gyakorlata kialakításakor maradéktalanul tiszteletben tartja a magánszemélyek alapvető jogainak és magánszférájának védelmét, kiemelt figyelemmel az Általános Adatvédelmi Rendelet előírásaira.

Ha bármilyen kérdése vagy megjegyzése merül fel, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az info@maxim.co.hu címen.

I. Marketing üzenetek küldése

Lehetőséget biztosítunk az érdeklődők számára, hogy feliratkozzanak újdonságainkról, exkluzív akcióinkról szóló reklámüzeneteink (marketing üzenetek) igénybevételére. Az Ön által megadott adatokat kizárólag abból a célból használjuk fel, hogy marketing üzeneteinket eljuttassuk az Ön részére, amelyek újdonságainkat, akcióinkat, exkluzív ajánlatainkat, szolgáltatásainkat és a Maxim Könyvkiadó híreit tartalmazzák.

Marketing üzenetek küldéséhez az Ön nevét, e-mail címét használjuk fel, tároljuk továbbá a feliratkozás dátumát és a hozzájárulásának tartalmát. A marketing üzenetek kiküldésének optimalizálása érdekében rögzítjük a marketing üzenetek megnyitásának tényét és időpontját. Marketing üzeneteink kialakításakor célunk, hogy olyan tartalmat juttassunk el Önhöz, amely érdeklődésére tart számot. Ennek érdekében tároljuk a marketing üzenetekben elhelyezett linkekre való átkattintások időpontját és számát, valamint figyelembe vesszük a feliratkozást követően weboldalainkon (www.olvas.hu, www.maximkiado.hu, www.grimm.hu, www.nyirdkieztanaplot.hu, www.onlinevetelkedo.hu) vagy az egyes menüpontokban mutatott aktivitását, cikkek megnyitását, szolgáltatások használatát. Emellett a marketing üzenetek kialakításakor figyelemmel leszünk a webshopban (www.olvas.hu, www.maximkiado.hu) rögzített vásárlói magatartására, vásárlásai tényére és időpontjára. (kezelt adatok köre).

Az adatkezelés az Ön hozzájárulásán alapul (az adatkezelés jogalapja), amely feljogosít minket arra, hogy az előzőkben ismertettek szerint személyre szabott marketing üzenetek küldjünk Önnek a hozzájárulás megadását követően. Hozzájárulásának visszavonása vagy a marketing üzenetekben rendelkezésre álló lemondás funkció használata esetén adatait haladéktalanul töröljük (adatkezelés tartama) és a továbbiakban nem juttatunk el marketing üzenetet az Ön számára.

Leiratkozását követően annak dátumát és az Ön e-mail címét tároljuk annak érdekében, hogy a leiratkozás tényét bizonyíthassuk, ugyanakkor ezen adatait egyéb módon nem használjuk fel.

A marketing üzenetek kialakításában és eljuttatásában szerződéses partnerünk, a WEB-SERVER Informatikai Szolgáltató Kft. (székhely: 4025 Debrecen, Pásti u. 2. 1/5.) (adatfeldolgozó) támogat minket Ladybird Marketing Rendszer szolgáltatásán keresztül. A marketing üzenetek küldésére feliratkozók adatai és az üzenetek személyre szabásához szükséges adatok az adatfeldolgozó adatbázisában tárolódnak és ezeket az adatokat az adatfeldolgozó folyamatosan gyűjti a marketing üzenetekbe, valamint a weboldalakba beépített cookie-k segítségével. A cookie- k törlése az Önről addig kialakított profil Önhöz kapcsolhatóságát megakadályozza.

Az Ön adatait kizárólag a Maxim Könyvkiadó Kft. használja fel, az adatok más adatkezelő számára nem kerülnek átadásra.

II. Adatbiztonság

Az adatkezelők és az adatfeldolgozók gondoskodnak az iparágban elfogadott standardoknak megfelelő technológiai, fizikai, adminisztratív és eljárási védelemről annak érdekében, hogy biztosítsák a kezelt személyes adatok védelmét, bizalmas jellegét, integritását és hozzáférhetőségét.

(1) A Maxim Könyvkiadó garantálja, hogy szolgáltatásai (www.olvas.hu, www.maximkiado.hu, www.grimm.hu, www.nyirdkieztanaplot.hu, www.onlinevetelkedo.hu, Google űrlapok) biztosítása keretében keletkezett adatok, e-mail listák, e-mailek, statisztikák, jelentések, beállítások és más, a szolgáltatások használóival összefüggő adatokat a hatályos jogszabályoknak megfelelően tárolja és kezeli. A Maxim Könyvkiadó vállalja, hogy szolgáltatásai nyújtása során a tőle elvárható legnagyobb gondossággal jár el, ide értve, de nem kizárólag a következőket:

(a) Maxim Könyvkiadó vállalja, hogy a szolgáltatások felhasználói számára felhasználónévvel és jelszóval védett kezelőfelületet biztosít, mely garantálja, hogy a szolgáltatás felhasználójának adataihoz csak az által választott és bármikor megváltoztatható felhasználónévvel és jelszóval lehet hozzáférni.

(b) Maxim Könyvkiadó vállalja, hogy a szolgáltatások felhasználóinak jelszavát adatbázisában titkosítva tárolja, így azt visszafejteni nem lehet.

(c) Maxim Könyvkiadó vállalja, hogy a Szerződő számára létrehozott felhasználói felület adatforgalmát a mindenkor elérhető, a technika aktuális állásának megfelelő titkosítással védi (mely az ezen adatvédelmi tájékoztató hatályba lépésének időpontjában az SHA-256 titkosítás), és ennek igazolására hitelességi bizonyítványt szerez be.

(d) Maxim Könyvkiadó vállalja, hogy az adatok tárolására és feldolgozására nagy működési és adatbiztonságú hardver és szoftvertechnológiákat alkalmaz, és azok e vonatkozású jellemzőit rendszeresen felülvizsgálja, valamint összehasonlítja a kor követelményeivel, és amennyiben szükséges, fejleszti, frissíti, vagy cseréli azokat.

(2) A marketing üzenetek kialakításában és eljuttatásában szerződéses partnerünk, a WEB-SERVER Informatikai Szolgáltató Kft. támogat minket Ladybird Marketing Rendszer szolgáltatásán keresztül. 

(3) A nyereményjátékokhoz használt űrlapokat a Google (székhelye: 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, Amerikai Egyesült Államok) által biztosított és fenntartott felületen hozzuk létre és az általuk biztosított szervereken tároljuk az adatokat. Vonatkozó adatbiztonsági irányelveiről itt tájékozódhat: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

(4) Maxim Könyvkiadó az alábbiakban megjelölt biztonsági szintek vagy megoldások, valamint azokkal azonos vagy magasabb biztonsági szintet jelentő eljárások alkalmazását vállalja.

Felhasználói szintű biztonság

• A felhasználói- és statisztikai adatokhoz csak az erre kijelölt személyek férhetnek hozzá. A hozzáférések skálázhatóságáról egy többszintű jogosultsági rendszer gondoskodik.

• Emberi erőforrással figyeljük a rendellenes email aktivitást.

Belső IT védelem

• Alkalmazottakat oktatjuk a legjobb biztonsági gyakorlatra.

III. A weboldali cookie-k használata

A Maxim Könyvkiadó célja az, hogy marketing üzenetei informatívak, relevánsak és hasznosak legyenek az Ön számára. Ennek érdekében cookie-kat, olyan kis szöveges fájlokat alkalmaz, amelyek a felhasználók végberendezésén (számítógép vagy mobileszköz) tárolódnak, amikor a felhasználó bizonyos webhelyeket meglátogat.

A cookie-k különböző célokra használhatók. Egyrészt a webhely megfelelő működéséhez lehet rájuk szükség. Cookie-k nélkül például a webhely nehezen tudná megjegyezni, hogy a felhasználó már belépett, illetve hogy mely termékeket helyezte a kosarába. Ezek az úgynevezett szükséges cookie-k.

A cookie-k emellett a webhely használatának elemzésére, a látogatószám rögzítésére, valamint a webhely fejlesztésével kapcsolatos célokra is használhatók. A webhelyhasználati statisztikákat és más jelentéseket nem rendeljük hozzá az egyes személyekhez. Ezek az analitikai cookie-k.

A harmadik csoportot a közösségi médiához kapcsolódó cookie-k alkotják, amelyek lehetővé teszik a közösségi média integrációját a webhelyen, így egy oldal vagy termék láttán azonnal kiválaszthatja a „tetszik” vagy „megosztás” lehetőséget kedvenc közösségimédia- szolgáltatásában.

A cookie-k negyedik fontos felhasználási módja az online hirdetések biztosítása, és ily módon az felhasználók számára releváns és érdekes, személyre szabott hirdetések megjelenítése az Maxim Könyvkiadó webhelyein és azokon kívül. Erre a (célzott) hirdetési cookie-k révén van lehetőség.

(1) Cookie-k kezelése vagy letiltása a böngészőben

Felhívjuk a figyelmét, hogy a Maxim Könyvkiadó jelenleg nem alkalmaz olyan műszaki megoldást, amely lehetővé tenné számunkra, hogy reagáljunk az Ön böngészője „Ne kövess” jelzéseire. A webhelyünk cookie-beállítások része mellett böngészője beállításaiban is bármikor módosíthatja a cookie-beállításokat. Ha egyszerűen letiltja az összes cookie-t vagy a mi cookie-jainkat, előfordulhat, hogy weboldalaink egyes részei vagy funkciói nem működnek, mivel a böngészője nem teszi lehetővé számunkra a megfelelő működéshez szükséges cookie-k beállítását.

A következő lista segítségével további információt kaphat a cookie-beállításoknak az Ön által használt böngészőben történő letiltásáról vagy módosításáról:

·   Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en

·   Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences

·   Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/en-GB/windows-vista/Block-or-allow-cookies

·   Safari: http://help.apple.com/safari/mac/8.0/#/sfri11471

(2) A Maxim Könyvkiadó webhelyein használt cookie-k típusai

(a) A webhely megfelelő működését biztosító cookie-k (szükséges és analitikai cookie-k)

Webhelyünk a következő célokra használ cookie-kat:

·   azon termékek megjegyzésére, amelyeket Ön a bevásárlókosarába tesz az online vásárlás során, azon információk megjegyzésére, amelyeket fizetéskor vagy vásárláskor Ön kitölt a különféle oldalakon, hogy Önnek ne kelljen az adatait ismételten megadni.

·   azon termékek megjegyzésére, amelyeket Ön a webhely böngészése során megtekintett

·   az előnyben részesített beállítások tárolására, mint például nyelv, hely, a megjelenítendő keresési találatok száma stb.

·   a böngésző beállításának olvasására, hogy webhelyünket optimálisan tudjuk megjeleníteni az Ön képernyőjén

·   a webhelyünk és szolgáltatásaink visszaélésszerű használatának meghatározására, például személyes adat nélküli felhasználói és munkamenet azonosításra, illetve számos egymást követő sikertelen bejelentkezési kísérlet rögzítésére

·   a webhely egyenletes betöltésére a folyamatos elérés érdekében

·   a bejelentkezési állapot tárolásának felajánlására, hogy Önnek ne kelljen minden alkalommal újra beírnia az adatokat

(b) Webhelyünk tartalmának a közösségi média útján történő megosztására szolgáló cookie-k (közösségi médiával kapcsolatos cookie-k)

Ezek a cookie-k lehetővé teszik a kiválasztott közösségi média bejelentkezett felhasználói számára a webhelyünkről származó bizonyos tartalmak közvetlen megosztását és kedvelését.

Ezek a közösségimédia-partnerek szintén gyűjthetik az Ön személyes adatait saját céljaikra. A Maxim Könyvkiadó nem bír befolyással arra, hogy ezek a közösségimédia-partnerek hogyan használják fel az Ön személyes adatait. A közösségimédia-partnerek által beállított cookie-kra és az általuk gyűjtött lehetséges adatokra vonatkozó további információért kérjük, olvassa el a közösségimédia-partnerek által közzétett saját adatvédelmi és cookie-kkal kapcsolatos nyilatkozatokat. Az alábbiakban felsoroljuk a Maxim Könyvkiadó által leggyakrabban használt közösségimédia-csatornák adatvédelmi nyilatkozatait:

·      Facebook: https://www.facebook.com/about/privacy

·      YouTube: https://policies.google.com/privacy?hl=gb

·      Instagram: https://help.instagram.com/155833707900388

(c) Célzott hirdetések és tartalom megjelenítésére szolgáló cookie-k (célzott hirdetési és harmadik feles cookie-k)

Az információk és hirdetések érdeklődési kör és relevancia szerinti testreszabása érdekében megpróbálunk képet alkotni az Ön esetleges érdeklődési köreiről az Ön által meglátogatott Maxim Könyvkiadó webhelyek, valamint az ottani böngészési szokások alapján. Az érdeklődési körökből kiindulva egy szegmentált profilt alakítunk ki, majd a webhelyünkön található tartalmat és hirdetéseket hozzáigazítjuk a vásárlók különféle csoportjaihoz. Ehhez egyes esetekben együtt dolgozunk harmadik felekkel, szerződött partnerekkel.

A célzott hirdetési és harmadik feles cookie-k az alábbiakat teszik lehetővé:

·      a webhelyek számára az Ön látogatásának rögzítését, és ennek eredményeként az Ön érdeklődési körének felmérését

·      ellenőrzés futtatását arra nézve, hogy Ön rákattintott-e egy hirdetésre

·      annak nyomon követését, hogy hány látogató kattint rá a hirdetésre

·      az Ön böngészési szokásaira vonatkozó információk átadását más webhelyek részére

·      harmadik felek szolgáltatásainak használatát a hirdetések testreszabása érdekében az Ön igényei, érdeklődési köre és preferenciái alapján

·      annak meghatározását, hogy mely hirdetések, hirdetési technológiák és hálózatok a leghatékonyabbak az Ön esetében

·      olyan termékekkel kapcsolatos hirdetések megjelenítését, amelyekre korábban már rákattintott, rákeresett vagy más módon érdeklődött irántuk (egyedileg újracélzott hirdetések)

·      annak nyomon követését, hogy Önnek mely hirdetések lettek már megjelenítve, hogy ne mindig ugyanazokat lássa

·      annak nyomon követését, hány megrendelésre kerül sor a hirdetés útján, illetve a megrendelések pénzügyi értékének meghatározását

·      az érdeklődési köre alapján testre szabott direkt marketing e-mailek fogadását, illetve a korábban vásárolt termékekhez hasonló termékekkel kapcsolatos direkt marketing e-mailek fogadását

IV. Záró megjegyzések

A jelen cookie-kkal kapcsolatos nyilatkozatot módosíthatja a Maxim Könyvkiadó, például mivel a cookie-kra vonatkozó szabályok megváltoznak. Fenntartjuk a jogot, hogy a cookie-kkal kapcsolatos nyilatkozat tartalmát és a listákba felvett cookie-kat bármikor, értesítés nélkül megváltoztassuk. Az új cookie-kkal kapcsolatos nyilatkozat a közzétételétől kezdve hatályos.

V. Az Önt megillető jogok

Tájékoztatjuk, hogy jogszabály alapján az email-címen érvényesítheti az Önt megillető jogokat, amely alapján - a jogszabályban megjelölt keretek között - :

(a) Ön vitatja a személyes adatok pontosságát - ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy ellenőrizzük a személyes adatok pontosságát;

(b)  tájékoztatást  kérhet  az  adatkezelés  főbb  jellemzőit  (célja,  kezelt  adatok  köre,  bevont adatfeldolgozók, adatkezelés tartam) illetően; (15. cikk)

(c) bármikor visszavonhatja hozzájárulását; (7. cikk (3))

(d)  kérheti  az  Önre  vonatkozó  pontatlan  személyes  adatok  indokolatlan  késedelem  nélkül helyesbítését vagy a hiányos személyes adatok kiegészítését; (16. cikk)

(e) kérheti az Önre vonatkozó személyes adatok indokolatlan késedelem nélküli törlését (17. cikk), ha

(i) a személyes adatokra már nincs szükség a 1. és 2. pontokban megjelölt célokból (szakmai anyagok rendelkezésre bocsátása, hírlevelek küldése);

(ii) Ön visszavonja a hozzájárulását, és a további adatkezelésnek nincs más jogalapja; (iii) Ön tiltakozik a hírlevelek küldése ellen;

(iv) adatai kezelése jogellenesen történt;

Nem  lehet  az  adatokat  törölni,  ha  jogi  igény  előterjesztéséhez,  érvényesítéséhez,  illetve védelméhez szükséges.

(f) kérheti az adatok használatának korlátozását (18. cikk), ha:

(i) Ön vitatja a személyes adatok pontosságát - ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy ellenőrizzük a személyes adatok pontosságát;

(ii)  az  adatkezelés  jogellenes,  Ön  ellenzi  az  adatok  törlését,  és  ehelyett  kéri  azok felhasználásának korlátozását;

(iii) már nincs szükségünk a személyes adatokra adatkezelés céljából, de Ön igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy

(iv) Ön tiltakozott az adatkezelés ellen - ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy jogos indokaink elsőbbséget élveznek-e az Ön jogos indokaival szemben;

(g) kérheti azt, hogy az Önre vonatkozó, Ön által megadott adatokat széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja vagy másik adatkezelő számára közvetlenül továbbítsuk (20. cikk);

(h) tiltakozhat hírlevelek küldése ellen – a tiltakozást követően e célból adatai nem kezelhetők (21. cikk (2)-(3));

(i) tartózkodási helye, munkahelye vagy a vélelmezett jogsértés helye szerinti felügyeleti hatóságnál eljárást kezdeményezhet (77. cikk).

 

Magyarországon a felügyeleti hatóság a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság. (Budapest, 1125, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.)

Jogsérelem esetén lehetősége van továbbá az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval szemben peres eljárást indítani az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó tevékenységi helye szerinti tagállam bírósága, valamint az Ön tartózkodási helye szerint illetékes törvényszék előtt.

Az Ön megkeresésére tájékoztatás kérése esetén legfeljebb 30 napon belül, a megadott elérhetőségen válaszolunk.

Adatkezelési tájékoztatónk mindenkor aktuális változata hozzáférhető a weboldalakon.

 

Szeged, 2018. május 25.